Broadway

Sage Developments were engaged by the owners of this 1980s-built house to build a space that increased the size of the family living space and dining area, as well as a room that took full advantage of the magnificent views over the surrounding areas to the south of the property. The design, prepared by Matthew Clay Architects Ltd, marries contemporary styling with traditional materials and finishes to create a light-filled, airy space that embraces views while providing a sense of warm homeliness. The large oak windows, bi-fold doors and oak structural framework were all carefully crafted in our joinery workshop before being fitted on-site, thereby ensuring that the best possible finish and fit was achieved.

Alongside the windows, two roof lights were also installed to maximize the amount of natural daylight filling the room. A window seat with integral storage was also created for the extension, again produced by our joinery workshop. Despite the south-facing space being glazed to such an extent, the overhanging eaves prevent unnecessary solar gain during summer months, but maximise light and warmth in the winter; this, combined with a PV solar array that fits seamlessly and unobtrusively on the roof, has significantly improved the thermal performance of the house.