Trowbridge Road, Bradford on Avon

The large garden of this family home allowed the clients to fulfil their wish to increase the size of general living area by extending the kitchen and dining areas, also creating a utility and downstairs toilet area. The contemporary design by David Brain Partnership and the subsequent construction encompassed this theme wonderfully by allowing the flow of natural light (which had been previously restricted) into the newly constructed area to be maximized through the installation of two Bi-fold doors and roof lights.

The garden is visible from all angles of the new addition. Installation of Bi-fold doors gives an open feeling between the house and the garden allowing natural warmth from the open air to fill the house during the summer months, whilst preserving the warmth of the house and the view into the garden during the winter months. The addition of a patio area serves as a somewhat more formal part to the garden whilst retaining a large section of the grassed area.